Bouw nieuw complex bij centrum gevierd

‘Stadskeerkring blijkt het wachten waard’

De bouw van appartementencomplex Stadskeerkring in Amersfoort is op 16 mei gevierd op een bijzondere locatie. Op de vierde verdieping van de ruwbouw hebben wethouders Fleur Imming en Hans Buijtelaar met ontwikkelaar Vastbouw en woningcorporatie Portaal in aanwezigheid van gasten en enkele omwonenden getoast op een voorspoedige bouw bij de Amersfoortse binnenstad.

De bouw van 200 appartementen voor de Stadskeerkring is enige tijd geleden gestart en de ruwbouw van een deel van de eerste fase is inmiddels zichtbaar. Dit was dan ook de plek waar wethouder Hans Buijtelaar aangaf dat het stadsbestuur van Amersfoort blij is met de ontwikkeling van in totaal 200 appartementen zo dicht bij het centrum. “Stadskeerkring is een voorbeeld waaruit blijkt dat we in Amersfoort geen hoogtevrees moeten hebben”.

Wethouder Fleur Imming betoogde dat de bouw van de sociale huurappartementen aan de Stadskeerkring bijdraagt aan de oplossing van de grote vraag aan huurwoningen in de stad. “Amersfoort is booming Juist daarom zijn dit soort ontwikkelingen van groot belang. Het heeft lang geduurd maar het wordt het wachten zeker waard.”

Ook Dorine Lommen, manager bij Portaal en Vastbouwdirecteur Ronnie Hondeveld blikten terug op de roerige en lange periode sinds 2002 toen de eerste plannen voor het terrein aan de Keerkring werden ontwikkeld tot aan het zichtbare resultaat met veel belangstelling van toekomstige bewoners.

De bouw van de Stadskeerkring met 200 appartementen is een ontwikkeling van Vastbouw Vastgoedontwikkeling B.V. Van de 114 appartementen in de eerste fase van het complex neemt Woningcorporatie Portaal 80 ruime levensloopbestendige appartementen af voor de verhuur.

Er is veel belangstelling voor verkoop van de 44 appartementen die in de eerste fase van Stadskeerkring beschikbaar komen. De verkoopmanifestatie voor de eerste appartementen is op 1 juni 2017 van 17.00 tot 20.00 uur in Klooser aan de Stadsring in Amersfoort.