Plus voor communicatie Beethove

Bij de ISO-certificering van het project Beethove in Utrecht van bouwbedrijf Bebouw-Midreth, kreeg de communicatie een dikke plus. Daar zijn we blij mee.

Bouwbedrijf Bebouw Midreth schakelde voor het omgevingsmanagement Bureau voor Gebiedscommunicatie in. De bouw van een parkeerkelder, supermarkt en woningen vindt plaats midden in een woonwijk. Dat brengt behoorlijk wat overlast met zich mee voor de omgeving. Daarom hecht Bebouw Midreth belang aan goede communicatie met de omgeving.

Samen met het bouwteam stelde BV Gebiedscommunicatie een plan op voor goed contact met de buurt. We gaan regelmatig bij buren op de koffie om tehoren wat er speelt. Honderden bewoners uit de omgeving ontvangen per email nieuwsbrieven over de voortgang. In berichten over overlast, zoals bij het trillen van damanden, zijn we open en eerlijk. De school naast de bouwplaats is een belangrijke gesprekspartner. En de medewerkers op de bouwplaatsen beseffen goed dat zij een cruciale rol spelen in de contacten met de buurt. Zij zijn bereikbaar, proberen overlast te verminderen en hebben bijvoorbeeld een opleiding tot verkeersregelaar gevolgd om schoolkinderen verantwoord te helpen oversteken op tijdstippen dat er bouwverkeer rijdt.

Deze vorm van communicatie viel op toen de auditcommissie het project bezocht en de werkprocessen grondig doornam voor de ISO-certificering. De commissie was erg positief over de wijze waarop de communicatie wordt uitgevoerd. Dat is een groot compliment voor BV Gebiedscommunicatie maar zeker ook voor de medewerkers van bebouw Midreth die zich opstellen als goede buur.

 

Geef een reactie