Toekomstbeeld schetsen

Een eerlijk toekomstbeeld schetsen van De Nieuwe Stad in Amersfoort, terwijl het stedenbouwkundig plan nog niet af is.  Daarvoor vroegen we met  Schipper Bosch aan tekenaar Lex van Elten om schetsen te maken.

Bureau voor Gebiedscommunicatie adviseert Schipper Bosch over participatie in hun bijzondere gebiedsontwikkelingen. En we steken de handen uit de mouwen voor bijeenkomsten en evenementen. De schetsen voor De Nieuwe Stad zijn geïnspireerd op de kleine stadsatlas en tonen een beeld van hoe het gebied eruit kán zien volgens de stedenbouwkundige bouwstenen.

Tijdens een druk bezochte stadssafari stonden de schetsen op de locatie waar vandaan het is getekend. Mensen konden het beeld van nu vergelijken met het toekomstbeeld. Zonder dat de gebouwen al zijn ontworpen. Deskundigen gingen gesprekken aan over mobiliteit, hoogbouw en duurzaamheid bijvoorbeeld.

Ter plaatse gaven veel mensen al een reactie maar dat kan ook achteraf online. Meer zien over dit mooie gebied in hometown Amersfoort? Kijk dan hier.