Terug naar overzicht

In de rij voor online participatie

Eikenstein in Zeist is een voormalige tuchtschool in Zeist. Eigenaren Fakton Capital en Plegt Vos willen in het monument appartementen en andere functies realiseren. Het gebied erachter ondergaat een metamorfose tot groen woongebied. Dit vergt zorgvuldig overleg met de betrokken omgeving. Maar ja, corona…

Open Monumentendag was de offline aftrap voor online participatie voor Eikenstein. Daar bleek wel hoe groot de betrokkenheid in Zeist is. De hele dag stond er een lange rij wachtenden om (coronaproof) het gebouw en de plannen te bekijken. Dit was het begin van de online participatie. Op de projectwebsite zagen mensen het stedenbouwkundig plan met een toelichting en konden zij reageren.
Met de inbreng uit de omgeving worden vervolgstappen gezet. BV Gebiedscommunicatie ontwikkelde met Stedenbouwkundig Bureau SVP en de eigenaren van Eikenstein het participatietraject en draagt zorg voor de uitvoering. Het participatieplan,  de site, de film, de reacties en zelfs de koffie op de open dag. We regelen het. Neem hier een kijkje om te zien hoe we dat doen.