Hallo dan Smakkelaarsveld

Met deze woorden verwelkomt Utrecht de plannen die het Smakkelaarsveld weer van Utrecht moeten maken. Bureau voor Gebiedscommunicatie was nauw betrokken bij de participatie voor de vierkante meters chaos en geschiedenis vlak naast CS Utrecht. Nu is het plan van Lingotto en partners gepresenteerd voor een Smakkelaarspark met groene kamers, een haventje en een woongebouw waar de tram dwars doorheen gaat.

De teams met ontwikkelaars en architecten moesten solliciteren voor deelname aan de tender. De winnaars betrokken Utrechters bij de ontwikkeling van hun plannen. Woordwolken met utrechtse wensen waren een belangrijke leidraad. Bovendien selecteerden bewoners van de stad mee in het stadstenderteam. Allemaal aspecten die samen zorgden voor een bijzonder plan op een veel besproken stukje Utrecht.

Wij begeleidden de presentatie van het plan aan de stad. Gluur gerust eens binnen in de grote gele container op het Smakkelaarsveld om een glimp van de plannen op te vangen. Of kijk hier voor meer informatie.