Timing is everything

Bureau voor Gebiedscommunicatie denkt op dit moment mee met ontwikkelaars over verschillende gebiedsontwikkelingen op diverse plaatsen in Nederland. Een project van dertig woningen in een bestaande woonwijk, herontwikkeling van industriƫle panden en de komst van een spraakmakend gebouw op een opvallende plek in de stad. Verschillende projecten met dezelfde vraag. Hoe kunnen we de omgeving betrekken?

Timing is everything. Want hoeveel waarde het gemeentebestuur ook hecht aan participatie, de ontwikkelaar mag niet voor de troepen uitlopen. Hoe en wanneer ga je dan naar buiten met een plan? Eerst naar de buurt of eerst naar het gemeentehuis? Communicatie met alle verschillende partijen op het juiste moment is belangrijk in het hele proces van planvorming tot en met besluitvorming. Invloed van de omgeving zorgt vaak voor betere plannen. Maar kun je bewoners al uitnodigen als er nog geen streep op papier staat? Welke werkvorm? Een persbericht of niet? En hoe benaderen we de gemeenteraad?

BV Gebiedscommunicatie schuift aan bij de ontwikkelaar om een strategie te ontwikkelen. We organiseren het hele traject en zorgen dat een goede bijeenkomst ook het juiste vervolg krijgt. Garantie op succes is er niet maar we zorgen wel voor optimale communicatie om een goed ruimtelijk plan te ontwikkelen in samenspraak met bestuurders, de omgeving, de architect en alle andere betrokkenen.