i

 • Klantpeiling voor Corporatie

  Voor corporaties is een huurdersberaad van groot belang. Maar om meningen te peilen of draagvlak te krijgen zoekt de corporatie ook naar andere manieren om huurders te bereiken. Bureau voor Gebiedscommunicatie was betrokken bij de opzet van een klantenpeiling voor Lekstede Wonen in Vianen. De vorm van de peiling en de uitvoering maar vooral ook […]

 • Noordelijke Randweg, Utrecht

  De gemeente Utrecht wil  de doorstroming van verkeer verbeteren op de Noordelijke Randweg Utrecht. Alle varianten hebben voor de ene buurt voordelen die tot nadelen leiden op een andere plek. Een breed samengestelde adviesgroep bespreekt de varianten en brengt een advies uit aan het gemeentebestuur. Marion van der Voort is voorzitter van de bijeenkomsten waarin […]

 • Zuidgebouw participatie niet alledaags

  Bewoners die tegen de komst van het Zuidgebouw in Utrecht waren zaten aan de tafels waar de vertrouwelijke plannen op lagen en zij spraken met de ontwikkelaars. Het Zuidgebouw in het Utrechtse stationsgebied was gecompliceerd, politiek gevoelig, technisch ingewikkeld, van doorslaggevend belang voor de infrastructuur van de stad en beeldbepalend. De aanbesteding moest onder behoorlijke […]

 • Ontwerp Veilige Omgeving

  In  het ontwerpproces delft externe veiligheid vaak het onderspit. Bureau voor Gebiedscommunicatie doet er samen met het programma Ontwerp Veilige Omgeving  alles aan om dit te verbeteren en betrokken partijen in een vroeg stadium te verbinden. Samen met de projectleider hebben wij de regie over het project waarvan we zowel de aansturing als de  uitvoering […]

 • Noord/zuidlijn, Amsterdam

  Voor omgevingscommunicatie is de Noord/Zuidlijn hét voorbeeld dat in alle leerstof voorkomt. Boukje Witten werkt namens Bureau voor Gebiedscommunicatie als omgevingsmanager rond de stations Vijzelgracht en Rokin en is al langere tijd nauw betrokken bij de uitvoering van de communicatiestrategie.

 • Keerkring Amersfoort

  De ontwikkeling van een woontoren aan de rand van de Amersfoortse binnenstad houdt de gemoederen bezig. Bureau voor Gebiedscommunicatie adviseert over de communicatie met bewoners en andere stakeholders en voert die communicatie ook uit.

 • Beethove, Utrecht

  Voor de bouw van woningen, appartementen en een filiaal van een supermarkt met parkeerkelder in een actieve wijk als Oog en Al in Utrecht is omgevingscommunicatie een must. Wij verzorgen de communicatie met bewoners en andere stakeholders.

 • Hoef en Haag, Vianen

  Samen met stedenbouwkundig bureau SVP organiseerden we de participatie rond het stedenbouwkundig Masterplan Hoef en Haag in Vianen. Met bewoners als echte deskundigen over het gebied kwam een prachtig plan tot stand. Voor de ontwikkeling van Hoef en Haag werkt een consortium met AM en Bouwfonds Ontwikkeling samen met  Lekstede Wonen en de gemeente Vianen.

 • Anna’s Hoeve, Hilversum

  Voor de verkoop van vrije kavels ontwikkelden we met Endure Design een campagne met logo, pay-off, brochures, activiteiten en zichtbaarheid online en op straat.

 • Nieuws-Oosteinde, Aalsmeer

  Bij Nieuw Oosteinde in Aalsmeer waren we betrokken van de eerste visie tot de laatste steen. We voerden de regie op alle communicatie, organiseerden participatie, omgevingsmanagement en een deel van de marketing.